Directorul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) din Ucraina, Pascal Hundt, a declarat că echipa sa nu a reuşit să ajungă săptămâna trecută în oraşul-port Mariupol, care se află sub ocupaţia forţelor ruse, deşi a încercat timp de cinci zile, din cauza condiţiilor de securitate, care nu erau optime, relatează Sky News, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Condiţiile de securitate nu erau optime, astfel, echipa a fost nevoită să se întoarcă la aproximativ 20 km de Mariupol.

El a mai precizat că membrii echipei au adunat refugiaţii ucraineni întâlniţi pe drum, iar vehicule private s-au alăturat convoiului sub steagul Crucii Roşii. În total, peste 1.000 de oameni au ajuns la Zaporojie.

Este imperativ ca multe alte operaţiuni similare să aibă loc în următoarele zile şi săptămâni, a mai afirmat el, argumentând că organizaţia a luat legătura cu autorităţile ruse şi ucrainene pentru a se asigura că a fost convenită trecerea în siguranţă.

Atacul mortal cu rachetă lansat de forţele ruse asupra Gării din Kramatorsk de vineri a îngreunat, de asemenea, evacuarea în siguranţă. Multe persoane încearcă să folosească maşinile private în detrimentul trenurilor pentru a fugi de război, a subliniat Hundt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.