CIA apreciază că următoarele şase luni vor fi "absolut cruciale" în determinarea rezultatului final al războiului din Ucraina, a declarat joi directorul agenţiei, William Burns, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că ceea ce va fi esenţial - pentru că noi nu evaluăm că (Vladimir Putin) este serios în privinţa negocierilor -, cheia, va fi pe câmpul de luptă în următoarele şase luni, după părerea noastră", a declarat Burns, care a susţinut un discurs la Universitatea Georgetown.

"Acest lucru include rănirea orgoliului lui Putin, care trebuie făcut să înţeleagă nu numai că nu va putea avansa mai mult în Ucraina, dar, pe măsură ce trece fiecare lună, riscă din ce în ce mai mult să piardă teritoriul pe care l-a luat ilegal până acum", a arătat şeful CIA.

Liderul rus, a mai spus Burns, "mizează pe faptul că poate face ca timpul să lucreze pentru el". Putin crede că poate "măcina" Ucraina şi în acest timp oboseala politică va cuprinde Europa, iar Statele Unite vor fi distrase, a arătat Burns.

El a mărturisit că i-a spus omologului său rus, Serghei Narîşkin, în noiembrie, că "acest calcul rusesc este la fel de profund greşit ca şi decizia iniţială de a intra în război la 24 februarie anul trecut".

CITEȘTE ȘI Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă. Putin ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi pentru un nou asalt

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.