Diplomaţii canadieni din China s-au întâlnit marţi cu al doilea dintre cetăţenii canadieni care au fost reţinuţi luna trecută după arestarea şefei operaţiunilor financiare ale companiei chineze Huawei la Vancouver, a informat Ministerul de Externe al Canadei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi, oficialii consulari canadieni din China l-au vizitat pe Michael Spavor”, a informat ministerul într-un comunicat, fără să ofere alte detalii. Oficialii s-au întâlnit cu celălalt cetăţean, Michael Kovrig, pe 17 decembrie.
 
Autorităţile canadiene au arestat-o pe Meng Wanzhou, şefa operaţiunilor financiare ale companiei de telecomunicaţii chineze Huawei la Vancouver pe 1 decembrie, la cererea SUA. Beijingul a denunţat această decizie şi a ameninţat cu un răspuns.
 
„Guvernul canadian rămâne profund îngrijorat de reţinerea arbitrară de către autorităţile chineze a acestor doi canadieni de luna trecută şi continuă să ceară eliberarea lor imediată”, a precizat ministerul de Externe în comunicat.
 
Disputa va creşte tensiunile globale într-o perioadă în care Washingtonul şi Beijingul se află într-un război comercial.
 
Premierul canadian Justin Trudeau a vorbit cu preşedintele american Donald Trump luni iar cei doi lideri au căzut de acord să continue presiunile asupra Beijingului pentru a-i elibera pe cei doi cetăţeni canadieni, conform unui comunicat emis de biroul lui Trudeau.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.