O pată de petrol de peste trei kilometri lăţime a fost reperată de autorităţile californiene în largul Huntington Beach, la sud de Los Angeles, a anunţat vineri Primăria oraşului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul zilei de astăzi, am fost informat cu privire la existenţa unei pete de petrol în largul Huntington Beach", a explicat consilierul municipal Don Wagner pe X. "Potrivit estimărilor iniţiale, lăţimea este de aproximativ 3 km", a precizat el.

Potrivit altor membri ai consiliului, este posibil ca pata să provină de la o platformă petrolieră. A fost lansată o anchetă.

Oraşul, adesea supranumit "Surf City", nu a anunţat încă închiderea plajelor, iar paza de coastă evaluează în prezent situaţia. Pata de pe mare a fost observată pentru prima dată joi seara, a explicat paza de coastă într-un comunicat. Pentru moment, "nicio sursă nu a fost identificată" pentru a stabili originea scurgerii.

Autorităţile lucrează pentru a colecta petrolul din apele oceanului şi pentru a identifica posibilul impact asupra coastei, a precizat paza de coastă.

Regiunea a suferit deja de pe urma unei scurgeri de petrol în 2021, când o conductă subacvatică s-a spart, deversând zeci de mii de litri de ţiţei în ocean. Dezastrul a dus la închiderea a 24 km de plaje între Huntington Beach şi Laguna Beach, precum şi la interzicerea pescuitului. Numeroase păsări şi peşti morţi, unii acoperiţi de petrol, au ajuns la ţărm.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.