Raportul cenzurat al procurorului special Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale va fi făcut public joi dimineaţa, a informat Departamentul Justiţiei din SUA luni, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a reacţionat la scurt timp pe Twitter.

„De vreme ce nu a existat nicio colaborare, de ce a avut loc o investigaţie de la bun început? Răspundeţi, poliţişti murdari, democraţi şi escroaca de Hillary!”, a scris Trump.

„Raportul lui Mueller, care a fost redactat de 18 democraţi furioşi care se întâmplă să fie contestatari ai lui Trump (şi susţinători ai lui Clinton), trebuia să se concentreze pe oamenii care mi-au spionat echipa de campanie din 2016 şi ceilalţi care au inventat povestea cu Rusia. Aceasta este, nu uitaţi, infracţiunea adevărată...”, a adăugat Trump.

După 22 de luni de anchetă, procurorul special Mueller i-a transmis, la 23 martie, un raport final de aproape 400 de pagini secretarului Justiţiei, care a publicat două zile mai târziu un rezumat al principalelor concluzii.
Potrivit acestui rezumat de patru pagini, Mueller a conchis că nu există probe ale unei complicităţi între Rusia şi candidatul republican în alegerile prezidenţiale din 2016.
În altă parte a anchetei, cu privire la o eventuală obstrucţionare a justiţiei, ”dacă acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune penală, el nici nu-l exonerează”, potrivit procurorului special, citat de Bill Barr.
Secretarul Justiţiei a conchis, cu toate acestea, că documentul nu menţionează vreun delict susceptibil să antreneze proceduri judiciare pe această bază.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.