Departamentul de Stat al Statelor Unite a salutat eforturile Turciei de a revigora acordul privind cerealele de la Marea Neagră, în ciuda faptului că nu a rezultat niciun progres major în urma întâlnirii dintre preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi preşedintele Vladimir Putin, care a avut loc luni la Soci, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Salutăm eforturile Turciei şi ale altor ţări de a convinge Rusia să revină la acord. Ne angajăm alături de Naţiunile Unite şi de Turcia, care au lucrat din greu pentru a face ca BSGI (Iniţiativa pentru Cerealele din Marea Neagră) să fie posibilă şi funcţională", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că decizia Rusiei de a pune capăt participării sale la această iniţiativă "afectează comunităţile vulnerabile la insecuritatea alimentară din întreaga lume". Turcia, care este un aliat al NATO, şi ONU au ajutat la medierea acordului anterior privind cerealele.

Departamentul de Stat a mulţumit Turciei pentru "eforturile sale diplomatice şi operaţionale importante" în ceea ce priveşte eforturile de a ajunge la un nou acord. Purtătorul de cuvânt a adăugat că decizia Rusiei de a pune capăt participării sale la această iniţiativă "afectează comunităţile vulnerabile la insecuritatea alimentară din întreaga lume".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.