Departamentul de Stat al Statelor Unite a confirmat duminică suspendarea programelor de pregătire în domeniul diversităţii şi al incluziunii, dar şi-a afirmat angajamentul de a susţine diversitatea forţei de muncă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O notă internă obţinută sâmbătă de Reuters arăta că suspendarea temporară a programelor respective a avut loc în urma unui decret semnat luna trecută de preşedintele Donald Trump, care cere agenţiilor federale să oprească programele considerate dezbinatoare de către Casa Albă.

Decretul interzice promovarea de către agenţiile federale a ”conceptelor dezbinatoare”, inclusiv cele potrivit cărora Statele Unite sunt ”fundamental rasiste sau sexiste”.

Suspendarea acestor programe are loc cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, în cadrul cărora dezbaterile legate de injustiţia rasială au fost alimentate de uciderea afro-americanilor şi de protestele la nivel naţional declanşate în urma acestora.

În timpul primei dezbateri prezidenţiale cu democratul Joe Biden, Trump şi-a apărut decretul, afirmând că programele de pregătire respective învăţau oamenii ”idei foarte proste”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.