Candidatul democrat Deval Patrick s-a retras din cursa democrată la fotoliul de la Casa Albă, în urma rezultatului dezamăgitor în alegerile primare din New Hampshire, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Votul din New Hampshire, noaptea trecută, nu a fost suficient să creeze impulsul pentru a ne continua campania şi a ne lansa în următorul scrutin (al alegerilor primare democrate). Am decis, astfel, să-mi suspend campania imediat”, a anunţat miercuri într-un comunicat Deval Patrick.

Un apropiat al lui Barack Obama, Patrick a fost unul dintre primii guvernatori de culoare în Statele Unite, ales în 2006 în statul american Massachusetts.

În urma retragerii sale din cursa în vederea obţinerii învestirii democrate în alegerile prezidenţiale, care a început cu o diversitate puternică, în aceasta nu se mai află niciun afroamerican sau hispanic.

Deval Patrick, în vârstă de 63 de ani şi poziţionat pe un culoar de centru, a obţinut doar 0,4% din sufragiile exprimate marţi seara în scrutinul din New Hampshire.

Lansat târziu în campania prezidenţială, în noiembrie, Patrick s-a apărat argumentând că a intrat în cursă ”cicâteva luni luniînainte de vot”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.