Democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să propună, luni, articole pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, au declarat două surse apropiate situaţiei, după ce susţinători ai acestuia au intrat cu forţa, miercuri, în Capitoliu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vor avea succes, iniţiativa va marca un moment istoric: niciun preşedinte american nu a fost pus sub acuzare de două ori.

Democraţii au cerut vicepreşedintelui Mike Pence şi guvernului să invoce amendamentul 25 din Constituţia SUA, care prevede că un preşedinte poate fi îndepărtat din funcţie dacă nu îşi poate îndeplini atribuţiile oficiale. Dar Pence s-a opus ideii, a spus un consilier.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a numit, vineri, pe Trump ”dezechilibrat” şi a spus că Congresul trebuie să facă tot posibilul să îi protejeze pe americani, chiar dacă mandatul lui Trump se încheie pe 20 ianuarie.

Trump i-a încurajat pe mii de susţinători ai săi să demonstreze miercuri la Capitoliu, provocând o scenă haotică, în care o mulţime de oameni au intrat în clădire, parlamentarii au fost nevoiţi să se ascundă, timp în care un ofiţer de poliţie şi alţi patru oameni au murit.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.