Democraţii din Camera Reprezentanţilor au aprobat un pachet legislativ care are ca scop deblocarea activităţii guvernului şi au respins cererea preşedintelui Donald Trump privind alocarea de fonduri pentru ridicarea zidului de la graniţa cu Mexicul, în ciuda faptului că Trump şi-ar putea folosi dreptul de veto, scrie CNN. Drept urmare, legislaţia ar putea fi „terminată” chiar la ajungerea în Senat, lucru care ar putea prelungi blocarea activităţii administraţiei federale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Reprezentanţilor a votat, joi, pentru a aproba un proiect de lege temporar privind cheltuielile pentru Departamentul de Securitate Naţională, nealocând fonduri pentru zidul lui Trump. Proiectul a trecut cu 239 de voturi pro şi 192 împotriva, cinci republicani alăturându-se democraţilor la vot.

Trump a cerut cinci miliarde de dolari, sumă refuzată de democraţi.

Liderii din Congres, de la ambele partide, sunt aşteptaţi să se întâlnească cu Trump la Casa Albă, vineri dimineaţa, însă rămâne de văzut ce progres va fi făcut. Vicepreşedintele Mike Pence a declarat joi că „dacă nu există zid, nu va fi niciun acord” pentru a înceta blocarea guvernului.

Deşi el s-a arătat deschis la negocieri, zidul reprezintă un element cheie: „Suntem aici să ajungem la un acord, dar este un acord care va aduce câştiguri reale. Nu vom avea niciun acord fără zid”, a declarat el.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au subliniat că planul lor de a redeschide guvernul nu va aduce finanţări pentru zid.

Mai devreme, noul preşedinte al Camerei, Nancy Pelosi, a criticat zidul lui Trump numindu-l „o pierdere de bani” şi ca fiind ceva „imoral” în timpul unei conferinţe de presă.

Blocarea parţială a guvernului a ajuns în cea de-a 13-a zi joi, când a avut loc ceremonia de învestire pentru noua majoritate democrată.

„Încercăm să deschidem guvernul. Dar nu vom face un zid. Are cineva vreo îndoială? Nu vom face un zid”,  a afirmat Pelosi joi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.