În total 26 de congresmeni din Partidul Democrat cer într-o scrisoare ca procesul lui Donald Trump, inculpat cu privire la faptul că a vrut să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020, care a condus în parte la luarea cu asalt a Capitoliului, să fie filmat şi transmis la televiziune, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul locatar al Casei Albe, ciruit de procese, urmează să afle la 28 august data acestui proces.

Democraţii consideră în această scrisoare, datată joi, că ”puţine circumstanţe justifică mai mult ca aceastea o difuzare la televiziune, având în vedere natura istorică” a procedurii.

Ei consideră că este nevoie de această ”pedagogie” faţă de public şi de evitarea unor critici cu privire la un proces incorect.

”Pentru ca publicul să acccepte deplin rezultatul acestui proces, este vital să-l poată vedea, în modul cel mai imediat posibil, să vadă cum se desfăşoară dezbaterile, calitatea probelor, credibilitatea martorilor”, cer ei.

Avocatul lui Donald Trump, John Lauro, şi-a exprimat acordul faţă de această idee.

El s-a declarat ”convins că administraţia Biden nu vrea ca poporul american să aibă acces la adevăr”, a acuzat el la Fox News.

Această cerere a democraţilor încalcă cel puţin o lege din 1946 care interzice justiţiei federale să difuzeze procese din tribunale.

Însă unele state americane permit acest lucru.

Această interdicţie ar putea fi ridicată printr-un vot, în Congres, sau printr-o decizie a Curţii Supreme americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.