Primarul Parisului Anne Hidalgo a anunţat duminică, la postul de radio Europe1, anularea defilării de Anul Nou chinez la Paris, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comunitatea chineză de la Paris a dorit ea însăşi anularea defilării prevăzute în această (duminică) după-amiază în Place de la République. Asociaţiile nu au avut dispoziţia să sărbătorească”, a declarat Anne Hidalgo, invitată la emisiunea ”Le Grand rendez-vous”.

Virusul care a contaminat peste 2.000 de persoane în lume şi a ucis 56 de oameni în China a apărut dintr-o piaţă din oraşul Wuhan, care vindea ilegal animale sălbatice.

COMERŢUL CU ANIMALE SĂBATICE, INTERZIS TEMPORAR

Pe de altă parte, China a anunţat duminică o interzicere temporară a comerţului cu animale sălbatice, în cadrul unor măsuri luate în vederea opririi extinderii epidemiei de pneumonie virală, apărută într-o piaţă în care se vindea acest tip de animale în vederea consumului.

Creşterea, transportul sau vânzarea tuturor speciilor de animale sălbatice este interzisă ”începând de la data acestui anunţ şi până la sfârşitul situaţiei epidemice naţionale”, se arată într-o directivă comună emisă de trei agenţii de nivel înalt, între care şi Ministerul chinez al Agriculturii.

Coronavirusul care a ucis 56 de persoane a fost depistat în decembrie într-o piaţă din Wuhan (centru), un oraş cu 11 milioane de locuitori, în care se vindeau animale sălbatice.

Piaţa a fost închisă luna trecută, după descoperirea primelor cazuri ale bolii la comercianţi din piaţă.

Epidemia SARS, care a ucis 650 de persoane în China la începutul anilor 2000, a pornit de la zibetă, un animal mic care se înrudeşte cu jderul, care se gădea curent în pieţele din canton (sud).

Autorităţile chineze au plasat în carantină de facto, joi, oraşul Wuhan şi o mare parte a provinciei în care se află, Hubei (centru).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.