Publicaţia online Bloomberg se întreabă de ce contribuabilii americani au cumpărat Ministerului Apărării din România o Dacia Sandero Stepway 2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fostul ministru al Apărării, Jim Mattis, care şi-a părăsit funcţia odată cu intrarea în noul an, a aprobat ca Marina SUA să cheltuiască 2,9 milioane de dolari dintr-un fond alocat „cheltuielilor extraordinare” pentru a plăti contractorii locali în vederea construirii unui drum perimetral în jurul unei baze din România care găzduieşte principalul sistem antirachetă al SUA din Europa - şi să plătească factura pentru maşină.
 
„Cred că această cheltuială va evita deteriorarea relaţiilor internaţionale dintre România şi SUA, precum şi criticile opiniei publice”, a declarat Mattis.
 
Fostul auditor general al Pentagonului, Mike McCord, a afirmat într-un email că este „neobişnuit, indiferent de sursa de finanţare, să se folosească fondurile SUA pentru a cumpăra un vehicul pentru o ţară gazdă”.
 
Plata către Ministerul Apărării Naţionale acoperă fondurile pe care personalul Marinei le-a emis eronat în 2016 şi 2017 fără o autorizaţie corespunzătoare. Plata a fost oprită înainte ca aceste fonduri să fie transferate.
 
Plata este puţin mai mult decât o eroare de aproximare pentru un departament responsabil de un buget de 716 miliarde de dolari pe care Congresul l-a aprobat pentru acest an fiscal. Însă demonstrează ce paşi era dispus Mattis să urmeze pentru a îmbunătăţi relaţiile SUA cu aliaţii, în acest caz un membru NATO care găzduieşte un sistem antirachetă cheie.
 
Căpitanul John Perkins, un purtător de cuvânt al marinei în Napoli, a afirmat într-un email că anul trecut oficialii au cerut secretarului marinei să aprobe fonduri pentru a face această plată deoarece „drumul perimetral va ajuta forţele române să ofere o securitate externă mai bună”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.