Danemarca, o ţară în care au fost ridicate toate restricţiile anticovid la 1 februarie, urmează să pună capăt - în mod temporar - vastei sale campanii de vaccinare împotriva covid-19, anunţă marţi autorităţile sanitare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne aflăm într-o poziţie bună. A venit primăvara şi avem un bun control asupra epidemiei (covid-19), care pare să se atenueze”, anunţă într-un comunicat o reprezentantă a Agenţiei daneze a Sănătăţii (SST), Bolette Søborg.

”Acesta este motivul pentru care închidem programul de vaccinare în masă împotriva covid-19”, anunţă ea.

Această decizie este justificată printr-un nivel important al vaccinării - aproape 81% dintre cei5,8 milioane de danezi au fost vaccinaţi  complet, iar 61% şi cu un ”boostrer” -, dar prin indicatori încurajatori - un nivel stabil al spitalizării şi o scădere a numărului infecţiilor.

Campanua de vaccinare urmează să fie reluată ulterior, iar vaccinuri rămân disponibie în vederea vaccinării nevaccinaţilor care vor să se vaccineze.

”Preconizăm să deschidem din nou programul de vaccinare în toamnă”, precizează Bolette Søborg.

Danemarca, afectată de valul variantei omicron a SARS-CoV-2, şi-a intensificat campania de vaccinare, începând de la vârsta de cinci ani, şi a accelerat accesul la un ”booster” antcovid, după care a propus, la jumătatea lui ianuarie, vaccinarea cu un al doilea ”booser” (a patra doză) a persoanelor vulnerabile, cu doar două săptămâni înainte de ridicarea totală a restricţiilor anticovid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.