Instituţiile de cultură şi cele din sectorul evenimentelor îşi pot redeschide porţile pentru public începând de duminică, în Danemarca, în contextul relaxării unor restricţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestea au fost închise timp de o lună pentru a combate răspândirea Covid-19.

Guvernul a decis să relaxeze regulile, în ciuda unei creşteri puternice a numărului de infecţii în ultima săptămână.

Muzeele, grădinile zoologice şi parcurile de distracţie pot primi public, pentru prima dată în patru săptămâni. Se vor redeschide şi cinematografele, teatrele şi sălile de concerte, dar cu restricţii privind numărul de vizitatori. În multe locuri, vizitatorii trebuie să poarte mască, să aibă un certificat care atestă vaccinarea, un test negativ sau să demonstreze că au avut Covid-19.

În schimb, cluburile de noapte sunt închise cel puţin până la sfârşitul lunii.

Danemarca înregistrează în mod regulat peste 20.000 de noi infecţii confirmate pe zi. Sâmbătă, autorităţile au anunţat peste 25.000 de contaminări.

Potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii, numărul mare de infecţii a ajuns într-un fel de fază de platou. Numărul de pacienţi internaţi pentru covid rămâne destul de stabil între 700 şi 800, conform agenţiei Belga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.