Parlamentul danez a adoptat joi o lege prin care interzice incendierea Coranului, în urma unor tensiuni puternice pe acest subiect în ţările scandinave, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Textul de lege vizează şi alte înscrieri religioase, ca Biblia.

”Legea consideră de-acum un delict tratarea neadecvată a unor texte religioase importante, precum Coranul, Biblia şi altele, de exmplu prin arderea acestora”, anunţă pe site radioteleviziunea publică daneză.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În urma unei dezbateri de aproape patru ore, textul a fost adoptat în a treia lectură cu voturile a 94 dintre cei 179 de membri ai Parlamentului.

În vară, două incenieri ale Coranului la Stockholm, în Suedia, au declanşat valuri de furie în mai multe ţări musulmane, mai ales în Irak, unde Ambasada Suediei a fost incendiată.

Stockholmul a condamnat aceste fapte, dar a subliniat prevalenţa libertăţii de exprimare pe teritoriul suedez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.