Dalai Lama, liderul spiritual al budiştilor tibetani, aflat în exil, a sosit duminică la New York înainte de un tratament medical pentru genunchi, fiind întâmpinat de sute de susţinători care îl aclamau şi scandau, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 88 de ani, Dalai Lama a făcut cu mâna de la fereastra deschisă a unei limuzine în timp ce aceasta se apropia de hotelul său din Manhattan. El a mers încet până la intrare, susţinut de ajutoarele sale.

Dalai Lama a fugit în India în 1959, după o revoltă eşuată împotriva dominaţiei chineze din Tibet.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Laureatul premiului Nobel pentru pace se luptă de ani de zile cu probleme de sănătate.

Unii susţinători au sosit cu câteva ore înainte pentru a se asigura că vor putea să-l vadă pe cel care face prima sa călătorie în Statele Unite din 2017.

"Am ştiut că trebuie să vin aici pentru această ocazie unică în viaţă. Şi cred că faptul că am aşteptat afară în ultimele patru sau cinci ore a meritat cu siguranţă", a declarat Tenzin Kunkyi. "Există un puternic sentiment de comunitate atunci când eşti aici, toată lumea împarte pâine... pe lângă faptul că primim o binecuvântare văzându-l pe Sanctitatea Sa, consolidăm şi legătura noastră tibetană aici, afară", a adăugat ea.

Nu este clar dacă Dalai Lama, pe care Beijingul îl consideră un separatist periculos, se va întâlni cu vreun oficial american în timpul călătoriei sale. El spune că nu urmăreşte obţinerea independenţei Tibetului.

Susţinătorii săi, mulţi îmbrăcaţi în robe colorate, au dansat pe străzile din faţa hotelului. Unii au condus toată noaptea pentru a-l putea vedea la New York.

Un grup de congresmeni americani s-a întâlnit săptămâna trecută cu Dalai Lama în India şi au declarat că nu vor permite Chinei să influenţeze alegerea succesorului său. Aceştia vor să împingă Beijingul să reia discuţiile cu liderii tibetani, blocate din 2010.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.