Un cutremur de magnitudinea 6,6 a avut loc marţi pe Insula Mindanao, într-o regiune situată în sudul Filipinelor deja zguduită recent de un seism, potrivit autorităţilor locale, care au anunţat un număr neconfirmat de răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitori îngroziţi au ieşit în grabă în stradă, în urma cutremurului, care a zgâlţâit imobile.

Epicentrul se afla în acelaşi sector al unui cutremur cu magnitudinea de 6,4, soldat cu cinci morţi, în urmă cu două săptămâni, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a precizat că nu exista riscul unui tsunami.

USGS a estimat iniţial magnitudinea seismului la 6,8.

”Sala noastră municipală a fost distrusă”, a declarat pentru AFP Reuel Limbungan, primarul din Tulunan, o localitate situată în apropierea epicentrului.

”Primim informaţii cu privire la faptul că persoane au fost rănite, însă ele este necesar să fie confirmate”, a spus el.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă frecvente cutremure şi o importantă activitate vulcanică.

Cel mai sângeros seism în arhipelag, de când se înregistrează date, a avut loc în 1976 şi s-a soldat cu mii de morţi, până la 8.000, potrivit unor estimări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.