Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să intervină luni în favoarea lui Donald Trump, pentru a anula hotărârea unui judecător federal care a dispus ca arhive contabile ale fostului magnat în domeniul imobiliar să fe predate unui procuror newyorkez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre o lovitură aplicată fostului preşedinte republican în bătăţia pe care acesta o poartă de ani de zile pentru ca declaraţiile sale de impozit să nu fie făcute publice.

Curtea a respins un recurs al lui Donald Trump menit să bloccheze o hotărâre pronunţată de o Curte de Apel în octombrie 2020, prin care se ordona cabibetului de contabilitate Mazars USA să transmită aceste documente unui mare juriu convocat de către procurorul democrat al Manhattanului Cyrus Vance în cadrul unei anchete.

Spre deosebire de ceilalţi preşedinţi din istoria recentă a Statelor Unite, Donald Trump a refuzat întotdeauna să-şi dezvăluie declaraţiile fiscale în cei patru ani ai mandatului său.

Aceste documente ar putea furniza precizări cu privire la averea şi activităţile societăţii sale în domeniul imobiliar Trump Organization.

Ancheta lui Cyrus Vance, lansată în 2018, vizează plăţi efectuate înaintea alegerilor prezidenţiale din 2018 de către fostul avocat al lui Donald Trump Michael Cohen către două femei care susţin că au întreţinut relaţii sexuale cu miliardarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.