Curtea Supremă a Rusiei va analiza solicitarea înaintată de Procuratura Generală a Rusiei de a recunoaşte Batalionul Azov ca ”organizaţie teroristă” şi de a scoate în afara legii operaţiunile acesteia în Rusia pe 26 mai, se arată pe site-ul Ministerului rus al Justiţiei, citat de agenţia de presă rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform legii ruse, Serviciul Federal de Securitate (FSB) pregăteşte o propunere de recunoaştere a unei organizaţii drept teroristă pe care o va trimite Procuraturii Generale a Rusiei pentru a deschide un proces în instanţă.

Organizaţiile internaţionale pot fi recunoscute ca fiind teroriste doar de Curtea Supremă a Rusiei.

Membrii unei organizaţii considerate teroriste sunt supuşi urmăririi penale. Fondatorii şi liderii sunt pedepsiţi cu închisoare de la 15 la 20 de ani şi cu o amendă în valoare de un 1 milion de ruble, în timp ce membrii obişnuiţi sunt pedepsiţi cu închisoare de la 5 la 10 ani şi cu o amendă de până la 500.000 de ruble.

Cei care au părăsit voluntar organizaţia înainte de începerea anchetei, sunt liberaţi de răspundere penală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.