Curtea Europeană de Justiţie a respins apelul grupării militante palestiniene Hamas, împotriva deciziei UE de a-i îngheţa fondurile din cauza implicării în terorism, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Măsurile privind îngheţarea fondurilor Hamas nu sunt nici disproporţionate nici intolerabile, mai ales că nu încalcă drepturile fundamentale, din moment ce scopul acestor măsuri este să contracareze ameninţările actelor teroriste asupra păcii şi securităţii internaţionale”, a informat Curtea Generală, ramura Curţii Europene de Justiţie care se ocupă cu cazurile care implică instituţiile UE.

Hamas a făcut apel la decizia din iulie 2017 conform căreia gruparea ar trebui să rămână pe lista UE privind organizaţiile teroriste, drept urmare fondurile sale vor fi îngheţate. Această decizie a anulat una anterioară, a unui tribunal de rang mai mic, conform căreia Hamas a fost scoasă de pe lista organizaţiilor teroriste în 2014.

SUA consideră Hamas, grupare care a controlat Fâşia Gaza din 2007, ca fiind o organizaţie teroristă.

Curtea Generală a informat vineri că, în ciuda apelurilor Hamas, faptul că are putere politică în Fâşia Gaza după alegeri şi natura politică a organizaţiei nu reprezintă un temei pentru evitarea aplicării regulilor UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.