Începutul cursei anuale de cai Grand National a fost amânat pentru scurt timp, sâmbătă, după ce un grup mare de protestatari pentru drepturile animalelor au pătruns în terenul Aintree, pentru a perturba unul dintre cele mai importante evenimente sportive din Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a declarat că a arestat 118 persoane, suspectate de infracţiuni precum daune penale şi tulburarea liniştii publice, după ce protestatarii au încercat să escaladeze gardul perimetral şi să acceseze pista pentru a-i împiedica cei 40 de cai să înceapă cursa.

Poliţiştii au fost văzuţi ţinându-i pe unii protestatari la pământ, în timp ce alţii au fost traşi în jos de pe scări.

Imaginile de la televizor i-au arătat pe câţiva protestatari ajungând pe pistă şi încercând să se lipească de un gard, înainte de a fi târâţi de ofiţeri.

Cursa a început în cele din urmă la 14 minute după ora programată, de 16:15 GMT, sosirea jocheilor stârnit ovaţii din partea mulţimii.

”Imediat după ora 17:00, un număr mare de protestatari au încercat să obţină intrarea la cursă. Majoritatea a fost împiedicată să încalce gardul de graniţă datorită planificării noastre şi muncii ofiţerilor mei. Pot confirma că un total de 118 persoane au fost arestate astăzi”, a spus şeful adjunct Paul White.

Protestatarii pentru drepturile animalelor spun că Grand National exploatează animale pentru divertisment şi poate duce la moartea cailor.

BBC a relatat că trei cai au murit la evenimentul din 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.