Culoare umanitare de evacuare care leagă Mariupolul, Melitopolul şi Enerhodar de Zaporojie au fost convenite marţi, potrivit vicepremierului Ucrainei, Irina Vereşciuk, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuitorii din cele trei oraşe ar trebui să poată ajunge la Zaporojie, care rămâne sub controlul forţelor ucrainene şi care a devenit punctul cheie de tranzit pentru oamenii care doresc să fugă de luptele care se dau în sud-estul ţării.

Cu toate acestea, situaţia din Mariupol rămâne una dificilă, deoarece autobuzele nu reuşesc să ajungă în oraş pentru a evacua locuitorii.

În schimb, oamenii trebuie să iasă singuri din Mariupol şi să ajungă până la Berdeansk, de unde pot lua apoi autobuzele pentru a finaliza călătoria.

Aproximativ 75.000 de persoane au fost evacuate din Mariupol şi duse în Zaporojie, a mai spus Vereşciuk.

Numărul culoarelor umanitare anunţate în fiecare zi continuă să fluctueze. Luni nu a fost anunţat niciun culoar, după ce Ucraina a comunicat că deţine informaţii care sugerează posibile ”provocări” din partea forţelor ruse de-a lungul rutelor.

În alte zile au fost anunţate până la nouă rute de evacuare, care deservesc oraşe din nordul, estul şi sud-estul ţării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.