Rusia a lansat, sâmbătă, noi manevre navale de amploare în Marea Neagră şi a denunţat "isteria" americană, în contextul în care Washingtonul a afirmat că se teme de o invazie rusă iminentă în Ucraina, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Peste 30 de nave ale Flotei Mării Negre au plecat de la Sevastopol şi Novorosiisk conform planului de exerciţii”, a anunţat Ministerul Apărării sâmbătă dimineaţă. "Scopul exerciţiului este apărarea litoralului maritim al Peninsulei Crimeea, a bazelor forţelor Flotei Mării Negre, precum şi a obiectelor sectorului economic al ţării (...) de eventuale ameninţări militare”, precizează Ministerul.

Vineri seara, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a denunţat, la rândul ei, remarcile Washingtonului că o invazie rusă a Ucrainei ar putea începe imediat.

"Isteria de la Casa Albă este mai grăitoare ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie de un război. Cu orice pret. Provocările, dezinformarea şi ameninţările sunt metoda preferată de rezolvare a propriilor probleme”, a spus ea pe Telegram.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite a denunţat remarcile americane considerate "alarmiste", denunţând lipsa de probe şi reiterând că Rusia "nu are de gând să atace pe nimeni".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.