Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus creşte în Florida, creşte şi scepticismul că organizatorii Convenţiei Naţionale Republicane vor putea să îşi respecte promisiunea de a livra evenimentul grandios promis de Donald Trump pentru noua nominalizare a sa drept candidat la preşedinţia Statelor Unite, relateazp Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donatorii bogaţi sunt reticenţi să susţină un eveniment marcat de incertitudini şi de o posibilă imagine negativă, dacă prezenţa mare a oamenilor va fi asociată ulterior de  noi infecţii cu coronavirus, potrivit interviurilor cu şase surse din Partidul Republican.

Organizatorii se gândesc să mute convenţia de la VyStar Veterans Memorial Arena din Jacksonville, Florida, la unul sau două stadioane în aer liber, pentru a tempera îngrijorările legate de răspândirea rapidă a virusului în spaţii închise, au declarat două surse apropiate planurilor.

Însuşi preşedintele Trump a discutat în ultimele zile cu oficiali de la vârful campaniei, pentru a le cere sfatul dacă evenimentul programat pentru 24-27 august va putea să decurgă conform planificării, au spus două surse apropiate discuţiilor respective.

Campania Trump şi Comitetul Naţional Republican au refuzat să comenteze.

Întrebările legate de convenţie au loc în timp ce Trump este în urma oponentului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, înaintea alegerilor din 3 noiembrie, parţial din cauza nemulţumirii alegătorilor legată de modul în care a gestionat pandemia.

Convenţia Naţională Democrat este regândită ca un eveniment în mare parte virtual, dar Biden este totuşi aşteptat să meargă în Milwaukee, Wisconsin să accepte nominalizarea partidului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.