Creşterea numărului de boli respiratorii din China este cauzată de agenţi patogeni cunoscuţi şi nu există niciun semn de noi boli infecţioase, a declarat sâmbătă un oficial din domeniul sănătăţii, în timp ce ţara se confruntă cu prima sa iarnă completă de la ridicarea restricţiilor stricte privind COVID-19, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de îmbolnăviri în ţara în care COVID a apărut la sfârşitul anului 2019 a atras atenţia atunci când Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut informaţii săptămâna trecută, citând un raport privind grupuri de pneumonie nediagnosticată la copii.

Autorităţile chineze vor deschide mai multe ambulatorii pediatrice, vor încerca să se asigure că mai mulţi bătrâni şi copii vor fi vaccinaţi împotriva gripei şi vor încuraja oamenii să poarte măşti şi să se spele pe mâini, a declarat Mi Feng, un oficial din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate din China, în cadrul unei conferinţe de presă.               

Medicii din China şi experţii din străinătate nu şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la epidemiile din China, având în vedere că multe alte ţări au înregistrat creşteri similare ale bolilor respiratorii după ce au relaxat măsurile de combatere a pandemiei, lucru pe care China l-a făcut la sfârşitul anului trecut.    

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.