Un pacient în vârstă de 72 de ani a fost pozitiv la virusul Covid-19 timp de aproape doi ani. Cercetătorii olandezi de la Centrul de Medicină Experimentală şi Moleculară de la Universitatea din Amsterdam au descoperit că septuagenarul, ale cărui identitate şi naţionalitate nu au fost dezvăluite, a fost infectat cu varianta Omicron în februarie 2022. El a fost bolnav timp de 613 zile înainte de a muri în octombrie 2023, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul suferea de o boală a sângelui şi organismul său nu a putut să producă suficienţi anticorpi pentru a lupta împotriva virusului, potrivit revistei Time. Bărbatul a făcut mai multe injectări de vaccin Covid înainte de a contracta varianta Omicron în februarie 2022.

Pe baza analizelor eşantioanelor prelevate, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest coronavirus a dezvoltat rezistenţă la sotrovimab, un tratament cu anticorpi Covid, în decurs de câteva săptămâni. Virusul a suferit apoi mai mult de cincizeci de mutaţii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit cercetătorilor, acest caz particular este cea mai lungă infecţie SARS-CoV-2 cunoscută vreodată. Aceştia subliniază că virusul mutant nu a infectat nicio altă persoană.

“Acest caz evidenţiază riscul de infecţii persistente cu SARS-CoV-2 la persoanele imunocompromise", spun autorii studiului. “Subliniem importanţa unei supravegheri genomice continue a evoluţiei SARS-CoV-2 la persoanele imunocompromise cu infecţii persistente".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.