Germania prevede să înceapă campania de vaccinare contra Covid-19 pe 27 decembrie iar primele persoane care vor beneficia de doze vor fi cele din casele de bătrâni, au indicat miercuri autorităţile germane, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a informat Conferinţa miniştrilor Sănătăţii (GMK) de aprobarea şi de furnizarea prevăzută a vaccinului BioNTech. Data debutului vaccinărilor contra noului coronavirus SARS-CoV-2 este fixată pe 27 decembrie", potrivit unui comunicat al Comitetului organismului care adună toţi miniştri Sănătăţii din landuri.          

El precizează că aceste vaccinuri vor debuta "în special în case de bătrâni". 

Este posibil ca această dată de debut a vaccinărilor în Germania, care asigură în prezent preşedinţia UE, să fie aceeaşi în Uniunea Europeană. 

Miercuri, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a indicat că cele 27 de state ale UE vor putea "să înceapă în aceeaşi zi" campaniile lor de vaccinare anti-Covid după aprobarea vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech.

La solicitarea Germaniei, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că va analiza luni, 21 decembrie - cu o săptămână mai devreme decât era aşteptat - vaccinul Pfizer-BioNTech.

După ce a examinat avizul autorităţii de reglementare şi a consultat statele membre, Comisia Europeană va putea emite autorizaţia condiţionată de introducere pe piaţă în Uniune. 

               

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.