Cel puţin 40 de americani au fost infectaţi de noul coronavirus la bordul navei Diamond Princess, care se află în carantină în largul Japoniei, au anunţat duminică autorităţile americane, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vor fi trataţi în spitale din Japonia", a precizat la CBS Anthony Fauci, director al Institutului naţional al bolilor infecţioase, atunci când Statele Unite au început să-şi evacueze cetăţenii blocaţi pe acest vas de croazieră.           

Starea de sănătate a bolnavilor este variabilă, a precizat el. "Puteţi fi atenţi şi să aveţi simptomele minime, însă rămâneţi contagioşi", a subliniat Fauci. "Sau puteţi avea o infecţie pulmonară gravă care necesită spitalizare şi poate chiar o intervenţie chirurgicală mai grea", a spus el, fără a oferi detalii despre data depistării infecţiei.            

Diamond Princess a fost plasată în carantină de la începutul lunii februarie cu cei 3.711 de pasageri şi membri ai echipajului, după un test pozitiv făcut pe un pasager debarcat la Hong Kong. 

Duminică, 355 de persoane au fost declarate infectate şi spitalizate. Nu a fost clar imediat dacă acest număr include şi americani.  

În noaptea de duminică spre luni, mai multe zeci de autobuze au venit să-i preia pe cei 350 de americani care se aflau încă la bord. 

Ei vor pleca cu avionul către Statele Unite, unde vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile. "Dacă oamenii încep să dezvolte simptome la bordul avionului, vor fi puşi la adăpost", a precizat Fauci. 

Potrivit ultimului bilanţ difuzat duminică de Beijing, epidemia de Covid-19 a provocat moartea a 1.665 de persoane, mare parte din provincia Hubei, în centrul Chinei, unde virusul a apărut în decembrie. 

Doar patru decese au fost înregistrate în alte ţări: unul pe teritoriul chinez semi-autonom Hong Kong şi trei în Japonia, Filipine şi în Franţa.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.