Guvernatorul Andrew Cuomo a anunţat vineri 134 de noi decese din cauza coronavirusului în statul New York şi înfiinţarea a patru noi spitale temporare pentru a face faţă în perioada de vârf a pandemiei, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul cel mai afectat din SUA a înregistrat 519 decese ca urmare a coronavirusului, de la primul caz declarat la 1 martie, pentru un total de 44.635 de persoane oficial testate pozitiv. 

Pe baza datelor care i-au fost comunicate de specialişti, guvernatorul prevede de acum un vârf al pandemiei în aproximativ 21 de zile, adică în jurul datei de 17 aprilie. 

El se aşteaptă de aici la o continuare a creşterii numărului de cazuri declarate zilnic şi speră să se apropie de obiectivul unei capacităţi de 140.000 de paturi în spitale, faţă de 53.000 înaintea crizei. 

Andrew Cuomo a ordonat deja unităţilor să mărească capacitatea lor de primire la 50% şi chiar să o dubleze dacă este posibil. 

De altfel, el a lansat deja, cu sprijinul inginerilor armatei şi ai Agenţiei americane de gestionare a situaţiilor de urgenţă (FEMA), instalarea a patru spitale de campanie. Unul dintre ele, instalat în Javits Center din Manhattan, va fi de deplin operaţional luni, a anunţat guvernatorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.