Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate, vineri, după ce un incendiu a izbucnit într-o mahala a capitalei sud-coreene, Seul, focul distrugând circa 60 de case, afirmă autorităţile, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit la ora locală 6.27 A.M. (9.27 GMT), în satul Guryong din sudul Seulului, care are peste 660 de gospodării, şi a fost stins după aproximativ cinci ore.

Circa 60 de locuinţe de pe o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi au fost distruse, au afirmat autorităţile din domeniu, aproape 600 de pompieri, poliţişti şi militari, precum şi zece elicoptere, fiind trimişi pentru a ţine sub control flăcările.

Până în prezent nu au fost raportate victime.

Preşedintele Yoon Suk-yeol, care se află în Elveţia, la Forumul Economic Mondial, a cerut să fie făcute toate eforturile pentru a pagubele să fie cât mai reduse şi să fie mobilizaţi toţi pompierii şi toate echipamentele disponibile, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt Kim Eun-hye.

Ministrul de Interne Lee Sang-min a cerut de asemenea oficialilor să prevină pagubele secundare şi să îi protejeze pe locuitorii din zonele învecinate, a arătat ministerul.

Una dintre ultimele mahalale rămase, satul este un simbol al inegalităţii din a patra cea mai mare economie din Asia, lângă strălucitorul şi bogatul district Gangnam.

Zona este, de asemenea, predispusă la incendii, inundaţii şi alte dezastre, multe case fiind construite din carton şi lemn, iar locuitorii sunt expuşi riscurilor de siguranţă şi sanitare.

Guvernul a făcut publice planuri pentru o restructurare şi relocare după un incendiu uriaş, la finalul lui 2014, dar au fost făcute puţine progrese în acest sens, în mijlocul unei lupte vechi de decenii între proprietarii de pământ, locuitori şi autorităţi.

Seulul, districtul Gangnam şi dezvoltatorii de stat s-au contrazis la rândul lor asupra modului de a-i despăgubi pe proprietari şi dacă locuitorii, din care majoritatea stabiliţi acolo ilegal, sunt îndreptăţiţi la sprijin guvernamental pentru a fi relocaţi şi a-şi găsi locuinţe.

Conducerea oraşului Seul a afirmat că primarul Oh Se-hoon a vizitat satul şi le-a cerut oficialilor să ia măsuri pentru relocarea familiilor afectate de incendiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.