Coreea de Nord a anunţat că va redeschide linia telefonică directă cu Coreea de Sud pentru a facilita convorbirile pe tema posibilei sale participări la Jocurile Olimpice de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform agenţiei sud-coreene Yonhap, citată de BBC, canalul de comunicaţii intercoreean va fi redeschis miercuri, la ora locală 15:30.

Demersul are loc după ce liderul de la Phenian şi-a exprimat disponibilitatea la dialog cu Seulul pe tema trimiterii unei delegaţii la Jocurile Olimpice de iarnă.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele două state nu au mai avut convorbiri la nivel înalt din decembrie 2015.

Un oficial nord-coreean a anunţat redeschiderea liniei telefonice într-o intervenţie televizată.

El a afirmat că cele două state vor discuta aspectele practice legate de propunerea de a trimite o delegaţie nord-coreeană la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud, din luna februarie.

Coreea de Sud a indicat că participarea Coreei de Nord este binevenită.

În discursul de Anul Nou, liderul nord-coreean Kim Jong un a vorbit despre diminuarea tensiunilor şi dezgheţarea "relaţiilor îngheţate dintre nord şi sud".

El a afirmat că particparea la JO ar fi "o bună ocazie de a arăta unitatea poporului" din Coreea de Nord.

În replică, Seulul şi-a declarat disponibilitatea la discuţii la nivel înalt, preşedintele Moon Jae-in numindu-le o oportunitate deosebită de îmbunătăţire a relaţiilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.