Coreea de Nord a tras miercuri o rachetă balistică de tip nespecificat, anunţă armata sud-coreeană, scrie agenţia de presă Yonhap, un tir în timp ce Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară exerciţiile anuale comune Ulchi Freedom Shield, care înfurie Phenianul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Consiliului american al Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, John Kirby, care susţinea o conferinţă de presă când s-a anunţat tirul, a refuzat să-l comenteze.

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a îndemnat la o consilidare a Marinei, din cauza unui ”ric de război nuclear” în apele coreene, anunţa marţi presa oficială nord-coreeană.

Kim Jong Un a acuzat Washingtonul că este ”mai agitat ca niciodată” prin manevre navale comune şi desfăşurarea unor mijloave nucleare strategice în apele Peninsulei Coreea.

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia şi-au consolidat în ultimele luni cooperarea în domeniul apărării şi au efectuat marţi exerciţii navale comune de apărare antirachetă în vederea unei contracarări a ameninţării nucleare şi balistice sporite a Phenianului.

Exerciţiul, în apele internaţionale, în largul Insulei sud-coreene Jeju, a implicat distrugătoare echipate cu sisteme radar de tip Aegis aparţinând celor trei ţări, a anunţat într-un comunicat Marina sud-coreeană.

Statele Unite şi Coreea de Sud desfăşoară până vineri manevre militare de mare amploare, înfuriind Phenianul.

Coreea de Nord a procedat la un număr-record de teste de armament, anul acesta, şi a efectuat săptămâna trecută a doua tentativă eşuată de plasare pe orbită a unui satelit de spionaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.