Coreea de Nord a efectuat sâmbătă o nouă „simulare de atac nuclear tactic”", folosind focoase nucleare false montate pe două rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune lansate în Marea Galbenă, a anunţat duminică agenţia oficială de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O manevră de tragere pentru un atac nuclear tactic simulat a fost efectuată în zorii zilei de 2 septembrie pentru a avertiza inamicii de pericolul unui război nuclear”, a declarat agenţia de stat KCNA.

Aceasta a precizat că operaţiunea a fost un răspuns la exerciţiile militare comune între Seul şi Washington. Coreea de Sud şi Statele Unite au desfăşurat manevrele Ulchi Freedom Shield timp de 11 zile, până la 31 august.

„Două rachete de croazieră strategice cu rază lungă de acţiune, cu focoase nucleare false, au fost lansate” în mare, la sud de coasta de vest a Coreei de Nord, a adăugat agenţia.

Statul Major interarme al Coreei de Sud a anunţat sâmbătă că un număr necunoscut de rachete de croazieră au fost lansate în Marea Galbenă în jurul orei locale 04:00 (19:00 GMT vineri).

Joi, regimul nord-coreean a afirmat că a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în cadrul unei alte „simulări de atac nuclear tactic”.

Exerciţiile americano-sud-coreene stârnesc sistematic furia Phenianului, care le percepe ca fiind repetiţii pentru o invazie a teritoriului său.

Seulul şi Washingtonul afirmă că aceste manevre au un caracter defensiv şi sunt menite să consolideze cooperarea între aliaţi.

Marţi, liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat un centru de comandă navală unde a detaliat planurile sale în caz de război, inclusiv „atacurile simultane de mare intensitate” împotriva poziţiilor militare sud-coreene.

Pe lângă testele sale cu rachete, Coreea de Nord încearcă să plaseze pe orbită un satelit de spionaj, dar a doua încercare în trei luni a eşuat la 24 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.