Coreea de Nord a făcut destui paşi către dezarmarea nucleară, dar Washingtonul nu răspunde, în schimb cerând Nordului o dezarmare completă, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putin a afirmat că Nordul aşteaptă acum un răspuns şi a notat că nu este productiv dacă doar o parte ia măsuri.

„Coreea de Nord aşteaptă reciprocitate dacă face paşi către dezarmarea nucleară, nu cereri continue pentru dezarmarea completă”, a afirmat Putin.

El a adăugat că este important pentru Coreea de Nord să primească garanţii internaţionale privind propria securitate şi a afirmat că Kim Jong-un este binevenit în Rusia oricând doreşte.

Phenianul şi Washingtonul discută despre dezarmarea nucleară a Coreei de Nord de când liderii celor două ţări s-au întâlnit în Singapore în iunie. Deznodământul summit-ului a fost criticat pentru că nu există detalii privind felul în care Nordul va ajunge la dezarmarea nucleară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.