Coreea de Nord a anulat brusc un eveniment cultural programat în comun cu Coreea de Sud, informează Seulul, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programat pentru 4 februarie la muntele Kumgang în Coreea de Nord, acesta făcea parte dintr-o serie de evenimente înainte de Olimpiada de iarnă găzduită de Coreea de Sud la PyeongChang.

Evenimentele erau văzute ca fiind un semna de împăcare între cele două ţări.

O telegramă din Coreea de Nord aruncă vina pe media din Coreea de Sud care a scris despre evenimente într-un mod „insultător”. Coreea de Sud a spus că regretă decizia şi că Nordul ar fi trebuit să îşi respecte toate angajamentele pe care şi le-a asumat.

Printre altele, la eveniment erau programate momente artistice şi o demonstraţie de taekwondo.

Ministrul pentru Unificare al Coreei de Sud a spus că Nordul a fost nemulţumit de ştiri din media care susţineau că ar urma să aibă loc o paradă militară pe 8 februarie, cu o zi înainte de Jocurile Olimpice.

Între cele două ţări există înţelegerea că se vor afla sub un steag comun în cadrul ceremoniei de deschidere şi că vor avea o singură echipă de hochei feminin, însă luni s-a aflat că există probleme de limbaj între jucătoarele celor două naţiuni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.