Coreea de Nord a livrat, în ultimele săptămâni, ”peste 1.000 de containere” de material militar şi muniţie Rusiei, acuză vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe, care dă asigurări că acest material va fi folosit în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest material va fi folosit pentru ”atacarea oraşelor ucrainene şi uciderea civililor ucraineni”, a denunţat într-un interviu cu presa un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale americane (NSC) al casei Albe, John Kirby.

Executicul american a publicat o infografie care ilustrează, în opinia sa, traiectoria a sute de containere dintr-un port în Coreea de Nord şi până la un depozit rusesc situat în apropiere de frontiera Rusiei cu Ucraina.

ACEST PARTENERIAT ”AMENINŢĂ STABILITATEA REGIUNII”

John Kirby a acuzat că, în schimb, Coreea de Nord încearcă să-şi procure echipamente militare ruseşti şi ”tehnologii sofisticate” - în special avioane, rachete, blindate şi material folosit în producţia rachetelor balistice.

Statele Unite au ”observat deja descărcarea din vapoare ruseşti a unor containere în Coreea de Nord, care ar putea constitui primele livrări” de echipament militar rusesc.

”Acest parteneriat militar aflat în plină dezvoltare între Coreea de Nord şi Rusia, inclusiv prin transferuri de tehnologie (...), ameninţă stabilitatea regiunii şi regimul internaţional al neproliferării”, a acuzat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.