Coreea de Nord a lansat ”o posibilă rachetă balistică”, a transmis Biroul premierului japonez, precizând că va informa publicul îndată ce vor fi disponibile noi informaţii, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şi armata sud-coreeană a anunţat că nord-coreenii au lansat un proiectil sau proiectile încă  necunoscute.

Posibila rachetă a fost lansată către est din Coreea de Nord, au susţinut oficialii sud-coreeni.
Posibila lansare de rachetă este prima din 29 ianuarie, când Coreea de Nord a lansat ceea ce a susţinut că este o rachetă balistică cu rază intermediară, Hwasong-12, racheta cu cea mai lungă rază lansată din 2017.
În ianuarie, a fost înregistrat un număr record de lansări, Coreea de Nord lansînd o succesiune de rachete, cele mai multe cu rază scurtă de acţiune.
Lansarea de duminică are loc cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din Coreea de Sud, programate în 9 martie, în care Coreea de Nord se profilează a fi o temă de campanie importantă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.