Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn urmează să aştepte decizia Celor 27 cu privire la cererea amânării Brexitului înainte de a îndemna să se voteze pentru sau împotriva proiectului alegerilor premierului Boris Johnson, a anunţat el, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Principiul este următorul: retrageţi «no deal»-ul de pe masă. UE răspunde mâine (vineri), iar noi putem decide atunci”, a declarat joi Jeremy Corbyn, după ce BBC a scris că liderul laburist îşi va îndemna deputaţii să se abţină la votul prevăzut luni cu privire la organizarea alegerilor anticipate.

Boris Johnson i-a trimis anterior o scrisoare în care îi promite să le acorde mai mult timp deputaţilor pentru a ratifica acordul ieşirii regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) pe care l-a încheiat cu Bruxellesul dacă acceptă ca acest scrutin să aibă loc la 12 decembrie.

Organizarea unor alegeri anticipate este necesar să fie aprobată de două treimi dintre membrii Parlamentului britanic.

Pe de altă parte, deputaţii britanici au aprobat joi programul de guvernare al premierului conservator, care a obţinut astfel o victorie neaşteptată în Parlament, cu o săptămână înainte de data Brexitului.

Aprobat cu 310 de voturi la 294, acest program a fost citat de către regina Elizabeth a II-a la 14 octombrie şi prezintă liniile politice ale Guvernului lui Boris Johnson, care a anunţat doar cu câteva momente mai înainte că cere alegeri anticipate.

PARISUL, DE ACORD CU O AMÂNARE ”JUSTIFICATĂ”

Franţa este pregătită să aprobe o amânare Regatului Unit în vederea unui Brexit ordonat, în cazul în care această amânare este justificată, a anunţat joi secretara de stat însărcinată cu Afaceri Europene Amélie de Montchalin.

”Trebuie să avem un scenariu clar cu privire la motivul pentru care dăm timp - pentru a ratifica un acord avem nevoie de câteva zile în plus? (...) Pentru a organiza alegeri şi a avea o clarificare democratică?”, a declarat ea la RTL.

”Poziţia franceză este să se dea timp dacă este justificat, dacă înţelegem de ce o facem”, a subliniat ea. ”Nu este un ultimatum, este vorba despre claritate (...). Timpul singur nu conduce decât la o împotmolire”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.