Iranul nu va trimite curând un nou ambasador în Suedia, în semn de protest faţă de arderea paginilor din Coran în faţa unei moschei din Stockholm, a anunţat, dumunică, ministrul iranian de Externe Hossein Amirabdollahian, confrom Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat a rupt şi a ars, miercuri, un Coran în faţa unei moschei din centrul oraşului Stockholm, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha.

Poliţia suedeză l-a acuzat pe bărbatul care a ars cartea sfântă de agitaţie împotriva unui grup etnic sau naţional. Într-un interviu acordat unui ziar, acesta s-a descris ca fiind un refugiat irakian care vrea interzicerea cărţii.

Ministerul iranian de Externe l-a convocat, joi, pe însărcinatul cu afaceri al Suediei, pentru a condamna ceea ce a declarat că a fost o insultă la adresa celui mai sfinte islamice sacre.

"Deşi procedurile administrative pentru numirea unui nou ambasador în Suedia s-au încheiat, procesul de expediere a acestora a fost amânat din cauza emiterii de către guvernul suedez a unui


permis de profanare a Sfântului Coran", a declarat, duminică, Amirabdollahian, pe Twitter. 

El nu a precizat cât timp va întârzia Iranul să trimită un ambasador în Suedia.

În timp ce poliţia suedeză a respins mai multe cereri recente pentru demonstraţii împotriva Coranului, instanţele de judecată au anulat aceste decizii, spunând că acestea încalcă libertatea de exprimare.

În autorizaţia pentru demonstraţia de miercuri, poliţia suedeză a declarat că, deşi "poate avea consecinţe de politică externă", riscurile de securitate şi consecinţele legate de arderea Coranului nu sunt de o asemenea natură încât cererea să fie respinsă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.