Autorităţile germane au avertizat că sute de copii riscă să fie radicalizaţi şi reprezintă un pericol "deloc neglijabil” pentru securitatea naţională, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii şi adolescenţii din familii care sunt adepte ale învăţăturilor islamiste radicale "sunt educaţi printr-o viziune extremistă asupra lumii care legitimizează violenţa faţă de alţii şi îi desconsideră pe cei care nu fac parte din grupul lor”, conform unei analize a Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei din Germania. Astfel de copii arată semne de "radicalizare mai timpurie şi mai rapidă”, conform raportului. 

Expunerea minorilor la Islamul radical este "îngrijorătoare” şi reprezintă "o provocare” în anii care vor urma, conform lui Hans-Georg Maassen, preşedintele Biroului pentru Protecţia Constituţiei.

El a avertizat anul trecut că femeile şi copiii care se întorc în Germania din teritorii controlate de ISIS reprezintă o ameninţare la securitatea ţării. Raportul a făcut ca mai mulţi membri ai Uniunii Creştin Democrate, partidul cancelarului Angela Merkel, să ceară ca legile să permită o supraveghere mai accentuată pentru copii cu vârsta sub 14 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.