Copiii jurnalistului saudit asasinat Jamal Khashoggi au primit case în valoare de milioane de dolari şi sunt plătiţi cu mii de dolari lunar de către autorităţile din Arabia Saudită, conform Washington Post, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Khashoggi, care a colaborat şi cu Washington Post, fiind un critic al guvernului saudit, a fost ucis în octombrie 2018 în interiorul consulatului saudit de la Istanbul de către o echipă de 15 agenţi trimişi de la Riad. Cadavrul său nu a fost găsit.
 
Plăţile către cei patru copii ai săi – doi fii şi două fiice – „fac parte dintr-un efort al Arabiei Saudite de a ajunge la un acord pe termen lung cu familia lui Khashoggi, pentru a-i convinge să arate o atitudine favorabilă în public”, informează Washington Post.
 
Casele pe care le-au primit copiii lui Khashoggi se află în oraşul portuar Jeddah şi valorează în jur de patru milioane de dolari.
 
Salah, cel mai mare dintre copii, plănuieşte să continue să locuiască în Arabia Saudită în timp ce ceilalţi, care locuiesc în SUA, îşi vor vinde cel mai probabil casele.
 
De asemenea, copiii primesc minim 10.000 de dolari lunar şi ar putea primi sume mai mari de până la zeci de milioane de dolari, relatează Washington Post.
 
Prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite a fost acuzat că s-ar afla în spatele asasinării lui Khashoggi însă regatul a negat că prinţul ar fi fost implicat.
 
Arabia Saudită a negat iniţial că ar şti de soarta lui Khashoggi însă ulterior a acuzat agenţii că ar fi acţionat fără aprobarea autorităţilor. Procurorul general a pus sub acuzare 11 persoane pentru asasinarea jurnalistului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.