Copiii de migranţi se prostituează pentru a putea ajunge în Franţa din Italia, conform unui raport al Salvaţi Copiii Italia. Minorii, majoritatea din Africa sub-sahariană, oferă raporturi sexuale la schimb, dacă nu pot plăti cei între 50 şi 100 de euro ceruţi de şoferi pentru a-i duce în Franţa, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii primesc, de asemenea, mâncare sau adăpost la schimb pentru sex. Salvaţi Copiii informează că are dovezi pentru multe cazuri, în special de la începutul acestui an.

„Este vorba despre fete foarte tinere care fac parte din valul invizibil de imigranţi minori nesupravegheaţi aflaţi la graniţa de nord a Italiei. Ei încearcă să se reunească cu rudele din alte ţări europene şi nu au şansa de călători în siguranţă şi legal”, a scris Raffaela Milano, directoarea Salvaţi Copiii Italia, în raport.

Ea a adăugat că fetele „sunt expuse la riscuri de abuz şi exploatare” şi în multe cazuri ele locuiesc în condiţii „de o degradare imensă”.

Situaţia din oraşul italian de graniţă Ventimiglia s-a agravat după ce o tabără de lângă râul Rova a fost evacuată în aprilie. De atunci, migranţii minori au fost forţaţi să trăiască pe străzi „în condiţii degradante şi periculoase”, se arată în raport.

Raportul arată că migranţii minori sunt exploataţi pentru sex şi în alte părţi ale Italiei, inclusiv în Roma şi în regiunile Veneto, Abruzzo şi Marche precum şi pe insula Sardinia.

Salvaţi Copiii a precizat că 1.900 de fete au fost exploatate sexual între ianuarie 2017 şi martie 2018, 160 dintre ele fiind minore.  Raportul informează că restul au ajuns recent la vârsta de 18 ani sau se prefăceau că sunt adulţi.

„Este inacceptabil ca în ţara noastră copiii şi adolescenţii să ajungă în reţelele de exploatare fără scrupule”, a adăugat Milano.

Raportul vine după un ce un alt raport, publicat de Oxfam în iunie, acuza poliţia vamală din Franţa că trimite în mod ilegal migranţii minori înapoi în Italia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.