Kremlinul a declarat luni că se aşteaptă să continue şi să se aprofundeze cooperarea Rusiei cu Turcia, indiferent cine va câştiga alegerile prezidenţiale din această ţară, care cel mai probabil va decide la 28 mai, într-un al doilea tur de scrutin, dacă va continua cu Recep Tayyip Erdogan, care află la putere la Ankara deja două decenii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nici preşedintele în exerciţiu Tayyip Erdogan şi nici rivalul din opoziţie, Kemal Kilicdaroglu, nu par să fi obţinut mai mult de 50% din voturile necesare pentru a câştiga detaşat primul tur de scrutin.

"Avem un mare respect pentru alegerea poporului turc şi o vom respecta, dar, în orice caz, ne aşteptăm să continue, să se aprofundeze şi să se extindă cooperarea noastră ", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Turcia, membră NATO, a menţinut legături puternice cu Rusia sub conducerea preşedintelui Erdogan, în ciuda diferenţelor de opinie cu privire la Ucraina şi Siria, dar Ankara se bazează în mare măsură pe importurile de energie de la Moscova.

Kilicdaroglu, contracandidatul lui Erdogan, s-a angajat să menţină legături bune cu Moscova dacă va câştiga. Dar, pe de altă parte, el a acuzat Rusia, chiar înainte de alegeri, că a încercat să interfereze în campanie prin lansarea de "deepfake-uri", acuzaţie negată de Kremlin.



Rusia consideră Turcia "o democraţie matură" capabilă să organizeze alegeri transparente şi să asigure că nu există nereguli, a precizat Peskov.

CITEȘTE ȘI ALEGERI ÎN TURCIA. Ankara va menţine legături puternice cu Rusia, indiferent cine va câştiga scrutinul

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.