Un convoi al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), format din trei vehicule, a părăsit Zaporijie, îndreptându-se spre Mariupol cu scopul de a încerca să faciliteze evacuarea civililor din oraşul asediat, după ce a primit garanţii de securitate (încetarea focului) de la toate părţile, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se înţelege că scopul principal al acestuia va fi să faciliteze şi să însoţească evacuarea civililor din Mariupol în autobuzele puse la dispoziţie de guvernul ucrainean.

Convoiul şi-a propus să deruleze operaţiunea într-o zi, aducând o oarecare uşurare oraşului asediat, unde zeci de mii de oameni rămân captivi.

De asemenea, echipa Crucii Roşii are rolul de a supraveghea evacuarea a sute de civili din Mariupol în cele 40 de autobuze puse la dispoziţie de guvernul ucrainean. Autobuzele respective au plecat joi spre Mariupol, însă, potrivit unor surse ucrainene, au fost oprite în cursul dimineţii de vineri în oraşul Berdeansk, regiunea Zaporojie, care este controlată de forţele ruse.

Soldaţii ruşi au jefuit pachete cu ajutor din unele autobuze şi doar câteva autovehicule au putut să se întoarcă la Zaporojie, transportând civili care fugeau de luptele din alte zone controlate de ruşi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.