Twitter a suspendat - în mod permanent - unul dintre conturile alesei republicane Marjorie Taylor Greene, pe care o acuză de încălcarea regulilor reţelei de socializare privind pandemia covid-19, şi anume contul personal al acesteia, @mtgreenee, pe care această ferventă susţinătoare a lui Donald Trump, celebră prin ultragiile sale, a postat numeroase informaţii false despre vaccinurile anticovid, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marjorie Taylor Greene îşi păstrează însă contul de aleasă în Camera Reprezentanţilor - @RepMTG - pe care l-a folosit mai puţin până acum.

Contul controversatei alese a fost suspendat timp de o săptămână, în august, după ce a postat mesajul că vaccinurile ”nu funcţionează”.

Ea a evocat sâmbătă, de Anul Nou - fără vreo dovadă - ”un număr extrem de mare de morţi din cauza vaccinului împotriva covid”.

De această dată, reţeaua de socializare nu a precizat care mesaje au creat probleme, însă îşi evocă într-un comunicat transmis AFP ”sistemul de penalizări” treptate, care presupune mai multe încălcări înaintea suspendării unui cont.

Marjorie Taylor Greene a criticat violent, duminică, această sancţiune.

Twitter ”este un inamic al Americii şi nu poate face faţă adevărului”, a scris ea într-un comunicat.

”Nu este grav. Voi arăta că, în America, nu avem nevoie de ei”, afirmă ea.

Reţeaua de socializare i-a interzis accesul lui Donald Trump după asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie 2021, al unor susţinători al acestuia, pe care i-a ”încins” evocând alegerile prezidenţiale care i-ar fi fost ”furate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.