Locuitorii Veneţiei au avut duminică dimineaţa surpriza de a se trezi un un peisaj neobişnuit: o porţiune a apei din canalul central al oraşului căpătase culoarea verde fosforescent, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile locale au deschis o anchetă şi au luat eşantioane pentru a fi analizate.

Au apărut numeroaase speculaţii cu privire la cauza schimbării culorii apei în zona celebrului pod Rialto. Teoriile includ şi vărsarea în apă a unei vopsele şi un protest al activiştilor de mediu, în semn de protest.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Presa locală scrie că poliţia analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Mulţi utilizatori de social media scriu că imaginile amintesc de o acţiune din 1968 a artistului argentinian Nicolas Garcia Uriburu, care a colorat atunci verde apa din Canal Grande pentru a atrage atenţia asupra problemelor de mediu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.