Nepotul preşedintelui american asasinat JFK, controversatul Robert F. Kennedy, cunoscut prin răspândirea unor teorii complotiste cu privire la vaccinuri, şi-a anunţat candidatura în alegerile prezidenţiale americane din 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată”, a anunţat miercuri sexagenarul, ale cărui şanse sunt limitate, în faţa unor susţinători, la Boston.

Robert Kennedy Junior este fiul fostului secretar democrat al Justiţiei Robert Kennedy, un candidat la preşedinţie, asasinat în 1968, şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy (JFK), asasinat cu cinci ani mai înainte.

Un avocat specializat în probleme de mediu, el este cunoscut din 2005, din cauza răspândirii unor teorii complotiste despre vaccinuri prin care leagă autismul de unul dintre componentele vaccinurilor.

În urma mitingului electoral, mai mulţi dintre susţinătorii săi purtau şepci cu mesaje împottriva vaccinării.

La această adunare, organizată în statul Massachusetts - fieful familiei Kennedy -, el s-a angajat ”să pună capăt disensiunilor” care rod Statele Unite şi să spună în sfârlit ”adevărul poporului american”.

Robert Kennedy Junior este unul dintre puţinii candidaţi care se lansează în mod oficial în cursă în tabăra democrată, care aşteaptă o decizie în acest sens a preşedintelui Joe Biden.

Locatarul Casei ALbe, în vârstă de 80 de ani, dă asigurări că ”intenţionează” să candideze la al doilea mandat, îsnă nu şi-a anunţat în mod oficial intrarea în campanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.