Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman – cunoscut şi sub acronimul MBS – urmează să viziteze Marea Britanie în cursul acestui an, a relatat vineri Financial Times citând surse informate despre această invitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un oficial britanic a confirmat pentru Financial Times că guvernul a transnmis o invitaţie prinţului moştenitor saudit, dar a adăugat că detaliile nu au fost puse încă la punct.

Vizita ar urma să aibă loc în octombrie sau noiembrie şi vine pe fondul unor eforturi mai ample ale Vestului de a restabili legăturile cu Arabia Saudită şi cu liderul ei de facto, care a fost blamat după uciderea în 2018 a jurnalistului de la Washington Post Jamal Khashoggi. Mohammed bin Salman a fost acuzat că a coordonat crima.

Downing Street a refuzat să confirme detaliile vizitei, dar a repetat condamnarea uciderii lui Khashoggi. „Am fost clari că a fost o crimă teribilă şi saudiţii ar trebui să se asigure că nu se va mai întâmpla niciodată”, a spus purtătorul de cuvânt al premierului Rishi Sunak, scrie POLITICO.

Khashoggi a fost asasinat în 2018 la Consulatul saudit din Istanbul.

Mohammed bin Salman a avut recent întâlniri cu o serie de lideri occidentali, printre care preşedintele american Joe Biden şi Emmanuel Macron din Franţa, dar în acelaşi timp păstrează relaţii bune cu Moscova şi China şi are un cuvânt greu de spus în OPEC influenţând preţurile ţiţeiului pe plan mondial.
 

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.