Firma de contabilitate a lui Donald Trump, Mazars, a întrerupt colaborarea cu fostul preşedinte al Statelor Unite şi a transmis într-o scrisoare adresată Organizaţiei Trump că documentele financiare întocmite în perioada 2011-2020 „nu mai sunt credibile”, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Documentul a fost prezentat în instanţă de procurorul statului, Letitia James, ca parte a unei investigaţii privind frauda, al cărei obiect este Organizaţia Trump.
În document, procurorul general şi-a repetat cererea ca Donald Trump şi fiica sa, Ivanka Trump, să depună mărturie sub jurământ. Fiul fostului preşedinte american, Eric Trump, a depus deja mărturie.
Judecătoarea James a declarat luna trecută că ancheta ei asupra firmei lui Donald Trump a descoperit „dovezi semnificative” ale unor practici comerciale înşelătoare, precum supraevaluarea frauduloasă a unor active.
Firma a mai afirmat că activitatea sa a fost desfăşurată „conform standardelor profesionale” şi a redactat rapoartele pe baza informaţiilor furnizate de Organizaţia Trump.
„Deşi nu am ajuns la concluzia că diferitele bilanţuri, în ansamblu, conţin discrepanţe semnificative, date fiind circumstanţele, considerăm că recomandarea noastră de a nu ne mai baza pe acele documente financiare este justificabilă”, se transmite în scrisoare.
Documentele financiare sunt în centrul anchetei civile a procurorului general din New York şi al unei alte anchete penale a procurorului districtual din Manhattan.
Un purtător de cuvânt al Organizaţiei Trump a spus că scrisoarea firmei Mazars aduce în discuţie investigaţiile, deoarece sugerează că bilanţurile financiare nu conţin discrepanţe semnificative, potrivit CBS News.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.